Hassiebassie ‘go as you please’ hardlooptocht 2021

De vrije vertaling van ‘go as you please’ in het Fries zou kunnen zijn:


"Gean sa ast wolst"


Of beter gezegd:


"Doch Dyn Dream"


Na de 1e hardloop editie in 2019 is er naast wandelen ook dit jaar weer de mogelijkheid om een van de verschillende afstanden hardlopend af te leggen. Naast de 2,5 en 10 km die voor het wandelen gepeild uitgezet zijn, zullen er 2 ongepeilde hardlooproutes over 13,6 en 20,1 km beschikbaar zijn.
Ook voor het hardlopen geldt dat er vanaf 31-12-’21 9.00 tot 08-01-’22 17.00 uur gelegenheid is voor het afleggen van de route. START EN FINISH bij de Wjukken in Mantgum (Om 'e Terp 21). Bij het wandelen is een leuke speurtocht en quiz beschikbaar.


Voor het hardlopen geldt een leuke andere uitdaging. Omdat veel mensen met een sporthorloge, strava of een app lopen, willen we jullie uitdagen voorafgaand aan je start een inschatting te maken van de tijd die je denkt te gaan lopen. Zodra je gestart bent kijkt je niet meer op je horloge of app maar ga je ‘go as you please’, zodra je weer terug bij het startpunt bent stop je de tijd en kijk je of je de voorspelde tijd hebt kunnen benaderen. Dat zou een recordtijd kunnen zijn maar ook een tijd waar je heerlijk om je heen kunt kijken.


We zijn natuurlijk benieuwd of dit gelukt is en je mag je ervaringen dan ook delen op Facebook met @stichting doch dyn dream en naar ons mailen via info@dochdyndream.nl


Je kan via de knoppen hiernaast de routes downloaden. (Zowel via een link als een GPX of FIT bestand). Voor deelname vragen we een vrijwillige donatie aan Doch Dyn Dream, deze kan gedaan worden via deze link:

https://tikkie.me/pay/6l9v08gitrqi52hcoqfh

 

De veiligheid staat voorop, omdat de route niet gepeild is en er geen verkeersregelaars zullen zijn dien je goed op te letten op het verkeer. Hoewel het grootste gedeelte van de route over fietspaden loopt steek je enkele keren een weg over. Loop alleen of samen of op oudejaarsdag met max 4 personen.