Doch Dyn Dream

Project voor onderwijs en onderdak in Matunda, Kenia

 

Inschrijven voor de Hassiebassie wandeltocht kan HIER!

 

Oudejaarsdag: Hassiebassie wandeltocht voor kinderen in Kenia

 

Op oudejaarsdag wordt vanuit de Wjukken de Hassiebassie wandeltocht georganiseerd. De Hassiebassie wandeltocht is een wandeltocht waarbij op een gezellige en sportieve manier geld ingezameld wordt voor stichting Doch Dyn Dream. Dit is een stichting die we enkele jaren geleden opgericht hebben om een school in Kenia te bouwen, voor kinderen die anders niet naar school zouden kunnen gaan.

 

2 Jaar geleden hebben we voor de eerste keer de Hassiebassie wandeltocht vanuit ons eigen huis georganiseerd, vorig jaar hebben we het al wat groter gemaakt, en liepen circa 70 mensen mee. Met het geld wat we toen opgehaald hebben, hebben we het dak op het keuken gebouw bij de school in Kenia kunnen zetten. Het geld dat we dit jaar inzamelen, zal worden gebruikt om de fundering en muren van een nieuw klasgebouw te kunnen bouwen.

 

Dit is de manier waarop Doch Dyn Dream werkt: we willen inzichtelijk maken waar gedoneerd geld naartoe gaat en er zijn geen tussenpersonen die geld opstrijken, iedere euro komt op de juiste plaats terecht. We werken hierin samen met een Keniaanse organisatie. In de afgelopen jaren hebben we 1,5 hectare grond aangeschaft, 2 klasgebouwen (met ieder 2 leslokalen), keukengebouw, toiletgebouw en een waterput kunnen bouwen. Daarnaast werden schoolmaterialen, voedsel, kleding, schoeisels en wat speelmaterialen aangeschaft voor de kinderen.

 

Op 31 december is het de bedoeling dat we gezellig met elkaar het oude jaar afsluiten door een wandeling van 2,5 of 10 km te maken. Onderweg heb je de kans om 2018 nog even met elkaar te bespreken en zal je worden voorzien van een hapje, drankje (een hassiebassie) en klein vermaak.

 

Na afloop krijg je een heerlijk kommetje snert en zal er vol op gezelligheid voor jong en oud zijn in de Wjukken, dus ook als je niet mee wandelt, ben je na afloop van harte welkom.

 

13:00 Inschrijven in de Wjukken

 

13:30 start 2,5 km en 10 km

 

Onderweg: een hapje, drankje en klein vermaak

 

Na afloop: veel gezelligheid in de Wjukken

 

Inschrijfgeld: 10 euro voor volwassenen en 5 euro voor kinderen (opbrengst volledig naar Kenia)

 

Route 10 km. : http://www.afstandmeten.nl/index.php?id=2295261

 

Route 2,5 km. : http://www.afstandmeten.nl/index.php?id=2295268

 

 

HELPEN?

Doneer op:

IBAN NL76 ABNA

0572 0781 29

 

Ten name van

Stichting Doch Dyn Dream